Och här kommer receptet!
Pajdeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg
0,5 msk kallt vatten
Lemoncurd
9 st citroner
4,5 dl strösocker
150 g smör
6 msk majsstärkelse
6 st ägg
6 st äggulor
hallonmaräng
3 st äggvitor
Saft av 0,5 st citron
3,5 dl strösocker
200 g färska hallon
Färska hallon till garnering
florsocker till garnering
ägg till pensling
Gör så här
Mördeg:
1 Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2 Tillsätt ägget och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov.
3 Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
Lemoncurd:
1 Blanda rivet skal från nio citroner med saft från sex citroner och koka upp med strösocker och smör.
2 Sila vätskan.
3 Blanda ut majsstärkelse med saften från de tre sista citronerna och rör ner i den varma vätskan.
4 Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.
5 Låt svalna.
Hallonmaräng:
1 Gör mördegen och lemon curden enligt recepten.
2 Sätt ugnen på 175 grader.
3 Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys.
4 Pensla bottnen på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanten med folie så att den inte sjunker ned.
5 Nagga bottnen och förbaka pajskalet i cirka 10 minuter. Låt svalna.
6 Fyll skalet med lemon curd.
7 Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
8 Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till maräng i en rostfri bunke.
9 Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker.
10 Rör sönder hallonen med resterande strösocker och vänd ned i äggviteskummet i omgångar. Vispa till ett fast skum.
11 Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
12 Garnera med färska hallon och pudra med florsocker.
Receptet är hämtat här.
Torsdagsoväder
7 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar