söndag 14 november 2010

Till pappa och till mamma ♥


Idag firar vi pappan i vår familj, på Fars dag. Blommor, presenter och frukost står på agendan. Han blir alltid lika glad när döttrarna visar sin kärlek. Älskade H, den finaste bästa pappan som finns... Som kan kittla barnen så de kvider, ha förtroeliga samtal med dem, förhöra läxor så det osar om det, lära dem åka skidor, skrämma skiten ur dem på spökvandringen och älska dem alldeles, alldeles förutsättningslöst.


Men idag är mammas dag också. Min mamma fyller 62 år idag. Hon började sin födelsedag med att bli bjuden på jordgubbar av nattpersonalen på sjukhuset, vilka fantastiska människor. Idag kommer jag att kidnappa henne, med syrgasbomber, mediciner, sprutor, nålar och intravenös antibiotika*. Ingen ska behöva tillbringa sin födelsedag på sjukhuset hur sjuk man än är.


Det blir långpanne-marängtårta, bullar, kokosrutor, chokladdrömmar för att fira.


Hon önskar sig inte särskillt mycket. Hon vill att vi frostar av frysen och tvättar fönstren i hennes lägenhet. Klart vi gör det, lilla älskade mamma! Och sen vill hon komma hem till oss idag. Och även det är lika självklart!

Jag hoppas din dag blir en bra dag mamma, och att du just idag har lite, lite mera ork, att hostan inte är så besvärande, och att du inte behöver riktigt lika mycket syrgas. Och jag hoppas att dagen skänker dig glädje, ro, avkoppling och ett avbräck från tankarna på din sjukdom.

Älskar er båda, H och mamma.

*Det är ju tur att jag är sjuksköterska också i sådana här lägen!!

1 kommentar:

anna of sweden sa...

Hoppas att ni hade en fin dag tillsammans!